Led Spot 12 Volt Dimbaar

Published Jun 27, 23
4 min read

12v Led Spot DimbaarDat komt doordat een witte led is opgebouwd uit een blauwe led waarvan een gedeelte van het licht door een fosfor wordt omgezet in geel licht en warmte. Het geel in combinatie met blauw geeft een witte indruk. Aanvankelijk waren witte leds door dit principe niet of nauwelijks efficiënter dan grote gloeilampen.

Lumen is alleen het lichtspectrum dat mensen kunnen zien. Een led gaat gemakkelijk 50. 000 uur mee en zelfs de modernste tl-buizen en natrium- of kwiklampen halen niet meer dan 18 - led 3 spot. 000 uur. Een uitzondering hierop zijn de zogenaamde "long life"-tl-buizen. Deze kunnen, afhankelijk van het toegepaste voorschakelapparaat wel tot ca.

000 uur meegaan. Deze levensduur is gebaseerd op een technische uitval van maximaal 10% en een maximale lichtterugval van 10%. Bij de meeste leds met hoog vermogen neemt de lichtopbrengst gedurende de levensduur langzaam af. Bovendien neemt de levensduur (en lichtopbrengst) snel af als de led (te) heet wordt. Een goede koeling is nodig, en dat maakt hem weer groter en zwaarder - opbouw spot led.

Ook in de kou neemt het rendement toe, in tegenstelling tot de op fluorescentielampen gebaseerde spaarlampen, die in de kou juist minder licht gaan geven. Een led kan veel meer uren licht geven dan een spaarlamp voordat hij kapot gaat. Vaak staat op verpakking van ledverlichting dat deze zeker 30. led spot gu10 7 watt.

000 uur zou moeten meegaan. Van cruciaal belang bij een ledlamp is dat de warmte goed afgevoerd wordt. Gebeurt dat niet, dan gaat de levensduur van de led aanzienlijk achteruit - led spot inbouw dimbaar. Ook de kwaliteit van de elektronica is van belang. De halfwaardetijd (L50) is het aantal uren dat een led kan branden totdat hij nog maar de helft van de oorspronkelijke lichtsterkte uitstraalt.

000 uur liggen. spot gu5 3 led. Dat betekent dat wanneer een goedkope witte led als achtergrondverlichting constant aan staat, deze na zekere tijd nog maar half zo fel is. De halfwaardetijd hangt af van de gekozen materialen en constructie van de led. Er zijn tegenwoordig leds die bij een junctietemperatuur van 80 °C een halfwaardetijd van meer dan 150.

Lucide Ride Led Spot

De halfwaardetijd wordt door sommige fabrikanten opgegeven, of er worden testresultaten gemeld, zie de links onderaan. Dit betreft zonder uitzondering leds die een thermal pad hebben waarmee ze op een koelplaat gesoldeerd moeten worden (philips corepro led spot gu5 3 5w). Op die wijze kan de totale warmteweerstand van de junctie naar de omgeving zeer laag gemaakt worden, bijvoorbeeld totaal 15 °C/W, waardoor bij 2 watt de temperatuurstijging van de ledjunctie tot 30 °C beperkt blijft.

Een led kan bewust op een lagere stroom gezet worden, zodat de junctietemperatuur lager blijft, om de halfwaardetijd te verlengen. De junctietemperatuur, de interne opbouw van de led (gebruikte materialen, procescontrole gedurende fabricage) en in mindere mate de stroom door de led en de omgevingstemperatuur in het geval van single chip witte leds zijn bepalend voor L70 en L50.

Overigens wordt meestal 30% lichtafname als einde van de levensduur voor een led beschouwd (L70). Het document LED Life for General Lighting: Definition of Life wil een definitie voorstellen van nuttige levensduur voor een led en definieert onder andere L70 en L50. L70 geeft aan na hoeveel branduren de lichtopbrengst met 30 procent is teruggevallen, waarbij het document aangeeft dat de led aan het einde van zijn levensduur is. spot incastrat led.

000 uur, afhankelijk van de interne ledconstructie en de junctietemperatuur van de led in bedrijf. Een goede kwaliteit led gebruiken, zeer goed koelen en niet te veel stroom door de led sturen is de manier om een lange levensduur te verkrijgen. De L50-waarde ligt ongeveer een factor 2 hoger dan de L70-waarde. led spot light.De huidige tests schrijven een eerste inbrandperiode voor van 1000 uur. De lichtresultaten in die periode tellen niet mee voor de meting. Gedurende de inbrandtijd tijd kan de lichtopbrengst van de led zelfs nog toenemen. Dan volgt een meetinterval tussen 1000 en 6000 uur, waarbij bijvoorbeeld elke 1000 uur de lichtopbrengst (zeer precies) wordt gemeten.Er wordt aanbevolen bij verschillende stromen en verschillende temperaturen te meten. Hoewel de lichtafname in principe exponentieel is in de stabiele periode, kan voor L70 zonder te grote fouten lineair worden geëxtrapoleerd (dit geeft een iets te pessimistisch resultaat). Als in de 5000 uur durende meetperiode een afname van 3% wordt geconstateerd, zou de L70 50. ar111 led spot.

Mini Spot Led Ip65

Voor langere levensduren zou langer gemeten moeten worden. Om 150. 000 uur aan te tonen zou bijvoorbeeld gedurende 15. 000 uur gemeten moeten worden, waarbij dan een lichtafname van maximaal 3% zou mogen optreden. Een beeldscherm met afzonderlijke rode, groene en blauwe leds Leds in de achterlichten van een Audi A6 Vanouds werden leds toegepast als vervanging voor indicatielampjes en in zevensegmentendisplays.

Zo'n led geeft sterk gebundeld coherent licht af met een zeer specifieke golflengte, waardoor hij geschikt is om te worden toegepast in cd- en dvd-opname- en afspeelapparatuur. Deze leds hebben wel een beperkte levensduur. led spot 12v 5,7 w. Bij gebruik van enkele uren per dag, zal zo'n led ruwweg 8 jaar meegaan. Er worden ook leds gebruikt in nieuwe verkeerslichten en bij spoorwegovergangen.

Navigation

Home

Latest Posts

New Garden Buitenverlichting

Published Sep 24, 23
2 min read

Philips Rvs Buitenverlichting

Published Sep 24, 23
7 min read

Coeliakie En Schildklier

Published Sep 24, 23
10 min read